De voordelen van een plateaulift

Een plateaulift beweegt langs een rail die aan de trap is bevestigd, op deze manier heeft iedereen toegang tot verschillende verdiepingen. Een plateaulift wordt ook wel een rolstoellift genoemd omdat het mogelijk is om uzelf met een rolstoel naar boven te verplaatsen. De plateaulift heeft vele voordelen die hieronder besproken worden!

Veelzijdig

Plateauliften kunnen een kleine hoogte overbruggen zodat het mogelijk wordt voor iemand die minder goed ter been is om een verdieping omhoog of omlaag te gaan. Dit kan voor verschillende mensen worden geïnstalleerd, maar ook in verschillende gebouwen. Van woonhuizen tot aan kerken, een magazijn of een boot. Het is zelfs zo dat de plateaulift van Domicare zowel binnen- als buitenshuis geplaatst kan worden.

Eenvoudige bediening

Voor het gebruik van de plateaulift van Domicare hoeft u niet technisch aangelegd te zijn. De bediening is eenvoudig en te gebruiken door jong en oud. U drukt op een knop, het platform gaat naar boven of naar beneden afhankelijk van wat u kiest.

Veiligheid

De plateaulift is voorzien van veel veiligheidskenmerken zoals beveiligingsalarmen die ervoor zorgen dat de lift in geval van noodsituatie direct stopt. Daarnaast heeft de plateaulift een uniek, automatisch vergrendelingssysteem dat voorkomt dat er iemand tussen kan komen terwijl de lift in beweging is.

Verschillende designs

Bij Domicare vind u vrijstaande plateauliften, plateauliften die kunnen veranderen in een trap of juist een lift met schacht. De plateaulift voor de trap hoeft niet in de vloer te worden geïntegreerd maar wordt aan de zijkant voorzien van een rails. Er zijn ook liften die veranderen in een trap en indien nodig weer te gebruiken zijn als plateaulift. Ook is er een verticaal hefplatform met een open liftkooi.

Informeer bij de specialisten van Domicare naar de mogelijkheden die zich voordoen bij uw situatie.